loader image

NÉPÜNK KINCSE – A MAGYARSÁG EGÉSZSÉGE

A magyar vallás egészséges életszemléletének megfelelően más vallásokkal ellentétben mi nem mesterségesen középpontba helyezett spekulatív problémák köré építjük értékrendünket, nem olyan kérdésekről beszélünk végtelenül és unalmasan, amelyek jobb esetben csak nem befolyásolják az életünket, rosszabb esetben pedig egyenesen értelmetlen ostobaságok. Számunkra a test nem csak porhüvely, annak egészsége nem másodlagos tényező, még kevésbé tőlünk független állapot. Felelőtlenségnek tartanánk egy ilyen fontos élettényezőt a véletlenre bízni.

Napjainkban az európai népek egészségmutatói közül az egyik legrosszabb a magyaroké. Egy magyar férfi például 10 évvel rövidebb életre számíthat az európai átlagnál. A szív- és érrendszeri megbetegedések és a daganatok nagyarányú előfordulása teszi ilyen vészessé e mutatóinkat, ma ez a két vezető halálozási ok Magyarországon. Soha nem látott mértékben terjed a magyarság körében az elhízás és a cukorbetegség. Az említett problémákhoz nagyon kellemetlen szövődmények (magas vérnyomás, látáscsökkenés, mozgáskorlátozottság, veseelégtelenség, ízületi bántalmak) társulnak, amelyek gyakran megkeserítik az emberek életét. Különösen szomorú, hogy a szülők egészséges életmód iránti közömbössége miatt manapság a gyerekeknél is megjelennek ezek a problémák, akár már egész fiatal korban is. Mindkettőben nagyon fontos a megelőzés, mivel ezek általában teljesen nem gyógyítható betegségek, tehát maradandó egészségkárosodást okoznak, ami csökkent munkaképességgel vagy munkaképtelenséggel jár.

A környezeti ártalmak kiküszöbölése mellett az egészséges életmód az, amellyel sikeresen megelőzhetjük ezeket a betegségeket. Az Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyház felismerve a nemzet egészségének felbecsülhetetlen értékét kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyarság sikeres választ adjon erre a kihívásra, az egészségünk megőrzése és biztosítása nélkül ugyanis nem tartjuk elképzelhetőnek népünk fennmaradását. Látjuk a civilizációs betegségek egyre drámaiabb negatív hatását és egészséges életszemléletünk azt diktálja, hogy minden erőnkkel szembeszálljunk ezzel a vitathatatlanul halálos veszedelemmel, még azelőtt hatékonyan cselekedhessünk, mielőtt túl késő lenne. Mi nem tagadjuk a természet örök törvényeit, tudjuk, hogy az ember életmenete a halállal végződik és néhány más vallással ellentétben nem hazudjuk azt, hogy az életmenet fordított irányba is működhet. Azonban ismerve a természet törvényeit bizonyosak vagyunk abban is, hogy életünk hossza és minősége nagy részben tőlünk is függ. Célunk, hogy a magyar emberek hosszú ideig élhessenek, ami pedig még magától a hosszú élettől is fontosabb, hogy egyúttal hosszú ideig örvendhessenek saját maguk, családjuk, barátaik életének és lehető legteljesebb egészségének.

Csodálattal tekintünk az orvostudomány XX. századi robbanásszerű fejlődésére és nagy tisztelettel viseltetünk a kiváló magyar orvosok sokszor nehéz körülmények között is áldozatkész munkája iránt. Megvetjük és elutasítjuk a beteg emberek reményeit aprópénzre váltó sarlatánokat, a magyar vallás óvja követőit a csaló „csodadoktoroktól”, de nem utasítjuk el a valóban hatékony alternatív gyógymódokat.

Megbízunk az orvostudományban tehát és elismerjük annak eredményeit, de határozottan elutasítjuk azt az egészségtelen szemléletet, amelyet a gyógyszer-lobbi a félresiklott egészségkultúránk részévé tett. A gyógyszerek hatékonyan segíthetnek egyes betegségeken, de nem lehet a gyógyszerszedés kizárólagossága, azaz az utólagos kezelés a magyar egészségkultúra olyan modellje, amely már kisgyermekkorban rögzül. A magyar vallás a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, ezt tartjuk olyan hatékony eszköznek, amellyel megváltoztathatjuk népünk jelenleg kétségbeejtően rossz egészségi helyzetét. Az egészségkultúránk új alapokra helyezése nélkül nem érhetünk el ugyanis lényeges változást.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy rengeteg magyar ember hal meg a negyvenes, ötvenes éveiben szív- és érrendszeri, vagy daganatos megbetegedésekben. Mi az ilyen eseteket értelmetlen tragédiáknak tartjuk. Szeretnénk, hogy tovább éljenek a magyar emberek tehát, de mi nem úgy akarjuk meghosszabbítani vagy szinten tartani a várható élettartamot, hogy az élet második fele szenvedéssel, gyógyszerszedéssel és kórházi kezeléssel teljen! Egy olyan egészségkultúrát kínálunk az embereknek, amellyel hosszabb és egészségesebb életet élhetnek. A mi felfogásunkkal az egészségesek sokáig megőrizhetik egészségüket és életminőségüket, a betegek pedig nagymértékben visszanyerhetik azt!

A megelőzés két alappillére az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás így mi kívánatosnak tartjuk, hogy a magyar vallásúak lehetőségeikhez képest törekedjenek ezekre. Fontosnak tartjuk, hogy azok is törekedjenek az egészséges táplálkozásra és a testmozgásra, akik csak részben tudnak az egészségkultúránk e két alappillérét figyelembe véve élni. Elismerjük azokat az embereket, akik teljes tudatossággal figyelnek oda az egészséges táplálkozásra és életformájukká vált a rendszeres testmozgás, de nagyon fontosnak tarjuk felhívni az emberek figyelmét arra is, hogy ha csak kicsit táplálkoznak egészségesebben és ritkábban járnak el mozogni ugyan, de eljárnak, már akkor is nagyon sokat tesznek az egészségükért és ennek ők maguk fogják élvezni leginkább a gyümölcsét. A magyar vallás arra bátorítja tehát az embereket, hogy tőlük telhetően figyeljenek oda az egészséges táplálkozásra és keressék a rendszeres testmozgás lehetőségét. Az Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyház mint közösség kiemelt célja, hogy ehhez minden segítséget megadjon a magyar embereknek.

Nemcsak hiszünk ugyanis benne, hanem biztosan tudjuk, hogy csak egy egészséges magyar nép lehet Magyarország felemelkedésének előmozdítója!

Adó 1 százalék felajánlás

Adója 1%-át felajánlhatja az egyházunknak – Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyesület – támogatására.

TECHNIKAI SZÁM: 1809

Segítségét köszönjük!


ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat | Süti-Cookie-tájékoztató

KAPCSOLAT

  Írjon nekünk!

  Facebook csoportunk


© Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyesület,
minden jog fenntartva